جاده ابریشم

جاده ابریشم

شکست گزینه ما نیست . " Failure is Not An Option"
جاده ابریشم

جاده ابریشم

شکست گزینه ما نیست . " Failure is Not An Option"

برنامه های لیسپ

در پست های قبلی در مورد زبان برنامه نویسی لیسپ توضیحات داده شد.در اینجا قصد داریم چند برنامه مفید و پرکار برد اپلود کنیم.امیدوارم مورد پسند دوستان عزیز قرار گیرد

تاریخچه Visual LISP
با اینکه چند سالی میشود که لیسپ به تاریخ پیوسته و جای آن را «ویژوآل لیسپ» پر کرده ولی هنوز هستند اکثریت کاربران اتوکدی که هنوز با LISP و یا Visual LISP آشنایی چندانی ندارند.لیسپ زبان اختصاصی شرکت اتودسک برای آسان تر کردن مجموعه عملیات های مشابه و تکراری با کمک دستورات و کدهای از قبل تعریف شده میباشد که کاربر را یاری میدهد تا در ترسیمات خود دستورات و عملکردهای سفارشی مختص به خود را تهیه کند.با پیشرفت کردن و متنوع تر شدن دستورات و امکانات اتوکد فقدان یک زبان برنامه نویسی قوی برای عملکردهای پیچیده تر احساس شد. یکی دیگر از عوامل مهم در مهاجرت از LISP به Visual LISP عدم امکانات محافظت از برنامه های نوشته شده در LISP برای جلوگیری از کپی برداری های غیر مجاز از برنامه ها بوده است.در این مرحله بود ماکروسافت نرم افزار VB معروف خود را تحت عنوان جدیدی به نام VBA (مخفف Visual Basic Application) عرضه کرد و زمینه خوبی برای استفاده این زبان برنامه نویسی که در واقع نسخه غیر مستقل VB شناخته میشد را در بسیاری از نرم افزارهای دیگر از جمله مجموعه office و همچنین مجموعه نرم افزارهای خانواده Autodesk فراهم شد.

VBA
ای که در خانواده اتودسک به کار گرفته شد مجهز به مجموعه کدهایی برای استفاده از دستورات و فرمانهای اتوکد به همراه استفاده از متغیرهای سیستمی با امکان استفاده از پنچره های محاوره ای متداول برنامه نویسی میباشد.و اما لیسپ:با اینکه VBA امروزه بسیار قویتر و مجهز تر از LISP میباشد ولی هنوز شاهد ابتکارهای بسیار جالبی با کدهای قدیمی لیسپ هستیم.چرا که این برنامه ساده تر سالهای سال تنهای ابزار برای نشان دادن مهارت برنامه نویسان اتوکد بوده و سخت است که به زودی به بوته فراموشی سپرده شود.و اینچنین است که هنوز با جستجوی کلمه LISP در موتور جستجوی گوگل بیش از 14 ملیون نتیجه را می یابیم و سایتهای بسیار بزرگ و معروفی که نسبت به آرشیو کردن مجموعه های ارزشمند LISP همچنان فعال هستند را میینیم 

شاید برای شما پیش اومد باشه که بخواهید یک سری مختصات از فایل ترسیمی داشته باشید. مسلما برای گرفتن مختصات از روشهای سنتی مثل فرمان ID  نیاز به زمان بیشتری خواهید داشت.که با این برنامه سرعت بی نظیر به کارتان می توانید بدهید.(کاربردها:پیاده کردن نقاط اکس مسیر و ............)

با این فایل می تونید همزمان که از نقاط ID می گیرید اونو مستقیم به فرمت GSI داخل یه فایل بریزید و فایل هم به راحتی به توتال انتقال بدید!  طرز کارشم خیلی راحته!از منوی Tools > Load Aplication فایل لیسپ رو لود می‌کنیدبعدش توی خط فرمان تایپ می‌کنید TPF بعد از اون از ما می خواد که نام فایل رو بنویسید. توجه داشته باشید که فقط نام رو بنویسید و از نوشتن پسوند خودداری کنید چون اتوماتیک فایل ساخته شده پسوند GSI میگیره.بعد از نام فایل اینتر می کنید. حال از ما سوال میکنه که می خواید پیشوند نقاط چی باشه. با نوشتن حرف C و اینتر کردن از این مرحله صرف نظر می کنید! سوال بعدی این هست که شماره نقاط از چه شماره ای شروع بشه که می تونید عدد ۱رو بزنید و اینتر کنید.بعد از این کار پیام Selection Piont روی خط فرمان ظاهر میشه که با کلیلک کردن بر روی نقاط مخصات اون نقطه به صورت GSI ذخیره میشه.نکات : 

لازم به زدن دستور ID نمی باشد

-2با کلیلک کردن بر روی یک نقطه نرم افزار منتظر نقطه ی بعدی می ماند و هر کلیک بر روی صفحه‌ی Drawing یک مختصات فرض میشود و آن را ذخیره می کند پس مواظب باشید تا مختصات های تصادفی ذخیره نگردد

-3بعد از کلیک کردن بر روی آخرین نقطه نرم افزار منتظر نقطه‌ی بعدی می باشد که شما با زدن کلیدEnter به آن خاتمه می دهید

-4در بعضی مواقع Osnap غیر فعال می گردد که شما باید آن را فعال کنید. 

دانلود فایل لیسپ

خیلی اوقات پیش میاد که ترسیماتی به دستم میرسه که اصولی کار نشده و نمیدونم چرا پر از نقطه های اضافی هست. این نقطه ها در ترسیماتی که قراره GIS Ready بشه مشکلات زیادی ایجاد میکنه. علاوه بر این ترسیم شما رو خیلی آماتور نشون میده!پاک کردن این نقاط اگر زیاد هم باشند و در لایه های مختلف هم باشند ممکنه خیلی خسته کننده باشه و احتمالا چند تایی هم از زیر دست شما در میره !ممکنه سعی کرده باشید این نقاط رو با کمک فیلتر ها مختلف انتخاب و حذف کنید ولی در کمال تعجب نتوانستید !دلیلش هم اینه که اصلا اینها نقطه نیستند بلکه خطوطی با طول صفر هستند که ظاهری شبیه نقطه دارند. برای حذف این شبهه نقاط میتوانید از لیسپ زیر استفاده کنید. در این لیسپ کلیه Line ها و Polyline های با طول صفر و کلیه متن های خالی و به طور کلی single-vertex ها رو پاک میکنه. این لیسپ کاری با نقاط واقعی نداره! ضمنا قبل از استفاده از این لیسپ مطمئن شوید که هیچ لایه ای قفل نباشه.

دانلود فایل لیسپ

و چند لیسپ جالب دیگر

Kateb –  کاتب – برای نگارش فارسی بدون مشکل در محیط برنامه اتوکد
TAREAF –
برای گرفتن مساحت کلی چندین آبجکت به صورت همزمان
Tlen –
برای گرفتن طول چندین آبجکت به صورت همزمان

برای دانلود کردن روی دانلود کلیک نمایید، بعد از باز کردن فایل ها آنها را درون فولدر Support اتوکد کپی نمایید و برای اجرای آنها به وسیله Load Application آنها را Load کرده سپس نام آنها را تایپ نمایید.

حجم :   5KB(دانلود)

این فایل لیسپ با گرفتن زاویه‌ی یک خط .. یک تکست رو به همون زاویه میچرخونه در بعضی موارد کاربرد داره(دانلود)

این برای entity هاست(دانلود)

نظرات 1 + ارسال نظر
علی بابایی دوشنبه 15 دی 1393 ساعت 05:30 ب.ظ

با سلام و تشکر لیسپ tpf را دانلود کردم ولی نتونستم استفاده کنم اگر میشه راهنمایی کنید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد